Happietaria Nijmegen haalt maar liefst 27.175,96,- euro op voor Eritrese vluchtelingen!

Na vier weken hard ploeteren werd er afgelopen week uitbundig gevierd dat het goededoelenrestaurant succesvol is verlopen. Dit gebeurde d.m.v. een feestelijke borrel en een veiling (om het eindbedrag nog iets omhoog te krikken). Vooral in de laatste week werd er veel geld opgehaald door de studenten. Waar de teller een week voor sluiting nog op 15.000,- euro stond, is het eindbedrag uiteindelijk net iets onder het van tevoren gestelde doel blijven steken.

Voorzitter Margreeth Verschuren reageert: “Zo heerlijk om Happietaria met elkaar, hier waar we het een maand lang met elkaar mochten doen, op deze manier af te sluiten! Ik wil zeker ook nu benadrukken dat we dit nooit zonder alle studentenvrijwilligers hadden kunnen bewerkstelligen. En ook alle mensen die hier zijn komen eten: hartelijk dank! Zonder u was het niet gelukt!.”

Het project wilde de afgelopen maand 30.000,- euro ophalen om vakopleidingen voor Eritrese vluchtelingen, die naar Ethiopië zijn gevlucht, te bekostigen. Margreeth Verschuren vertelt verder: “We hebben ons doel net niet gehaald, maar teleurstelling proef ik bij niemand op dit moment. We kunnen met dit bedrag maar liefst 16 Eritreërs een vakopleiding en daarmee een toekomst geven. Dat is toch fantastisch?”

Happietaria Nijmegen is een vrijwillig studenteninitiatief waarbij om het jaar christelijke studenten een maand lang met elkaar een restaurant runnen. Dit jaar streek Happietaria voor de 10e keer neer in Nijmegen. Naar verwachting zal de 11e Happietaria Nijmegen dus in 2020 haar deuren openen.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wouter Holtland:

Happietaria Nijmegen
Wouter Holtland
Pr- en bewustwordingscoördinator
0629168556 | pr.nijmegen@happietaria.nl